> STIRI / EVENIMENTE >

Trofeul-OSPA-Instalatori-Integratori-Sisteme-de-Securitate
________________________________________

In data de 16 noiembrie 2018, la Hotel Marriott, a avut loc Gala premiilor OSPA 2018. In cadrul acestei gale, Secant Security a primit Trofeul OSPA - Instalatori/Integratori Sisteme de Securitate pentru lucrarea

Solutie integrata de securitate pentru centrul de date de rezerva al Bancii Nationale a Romaniei

Importanta deosebita a obiectivului a impus o abordare holistica a aspectelor de securitate, atat in ceea ce priveste gama de amenintari si atacuri luate in consideratie, cat si caracterul critic al activitatii centrului de date a carei intrerupere poate avea consecinte dezastruoase. Bazata pe experienta avansata a unei echipe multidisciplinare, solutia integrata de securitate a avut in vedere masuri de protectie perimetrala, iluminat de securitate, securitate mecanica, protectie electromagnetica si electrostatica, controlul accesului, protectie antiefractie, protectia retelelor de comunicatii, protectia impotriva sabotajului inclusiv pentru amenintari din interior, protectia la incendiu, protectia la inundatie, protectia la cutremur.

Fiecare obiectiv de securitate a fost evaluat in cadrul unei analize de risc, mijloacele de control al riscului fiind aplicate prin tehnologii moderne dar mature. Instalatiile tehnice rezultate au fost integrate atat sub aspectul obiectivului general de securitate, cat si impreuna cu masurile de control al riscurilor operationale legate de defectarea instalatilor vitale pentru functionarea Centrului de date, precum alimentarea cu energie electrica, climatizarea in centrul de date si in cladire, comunicatiile de date interne si externe. Acest nivel ridicat de integrare a permis extinderea imaginii operationale curente asupra obiectivului, precum si valorificarea informatiilor dintr-un sistem pentru functii din celalalt sistem. in acest sens, de exemplu, modificarea paternului consumurilor de energie electrica in centrul de date poate conduce la o alerta de securitate. Pe de alta parte, cresterea numarului de persoane in centrul de date conduce la modificarea automata a aportului de aer proaspat.

Au fost avute in vedere atat atacuri subtile cat si atacuri in forta, inclusiv atacul armat sau electromagnetic si au fost aplicate tehnologii consacrate, la grade de securitate ridicate, dar si tehnologii noi precum cele bazate pe brevetul Magnasphere®, iluminatul cu LED cu nivel controlat in mod automat sau analiza avansata a imaginii.

Dupa primire premiului, dl Arion Stelian a declarat pentru OSPA:

"We are very happy to win OSPA and we appreciate this award as a measure of our skills in security engineering. The project that won implied a multidisciplinary approach, including risk assessment, mechanical security, electronic security, data communication, power supply, integrated management, and is bringing large benefits to the client. Once more, the OSPAs jury has proven a good understanding of the security market, a careful and responsible assessment of the applications and OSPA's Gala could be considered the security event of the year."