Stiri >

Standarde-pentru-Servicii-in-domeniul-sistemelor-de-securitate
________________________________________

CEN/CENELEC a incheiat o procedura de vot in care o larga majoritate s-a pronuntat in favoarea crearii unui nou comitet tehnic pentru elaborarea unor standarde europene privind “Services for Fire Safety and Security Systems” (Comitetul CEN/CLC TC 4).

Obiectivul acestor standarde este de a spori increderea beneficiarilor in calitatea servciilor in domeniul sistemelor de securitate si de a favoriza schimbul de servicii in Europa, asigurand oportunitati egale pentru toti furnizorii. Aceste standarde nu vor interfera cu standardele tehnice din domeniul sistemelor de securitate si nici nu vor constitui fise de post sau structuri de cariera asa cum sunt instituite la nivel national.

Scopul standardelor este de a oferi un fundament pentru prestarea de servicii catre toate obiectivele pe baza unui nivel european agreat de competenta si calitate. Principalul promotor al acestei initiative este EURALARM, iar in Romania ARTS care este membru al EURALARM.

EURALARM este asociatia producatorilor si instalatorilor europeni in domeniul sistemelor de securitate. ARTS este asociatia romana pentru tehnica de securitate.